محل تبلیغات شما


جمعی از اعضای انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان در راستای سلسله برنامه‌های تجلیل از هنرمندان نامدار استان از خدمات بیش از چهار دهه  ای استاد محمدصدیق منقی در عرصه عکاسی و پژوهشگری هنر تجلیل به عمل آوردند.

به گزارش روابط عمومی انجمن تجلیل از مفاخر کردستان، با حضور جمعی از هنرمندان، ادباء و فعالان فرهنگی و اجتماعی با حضور در منزل محمدصدیق منقی از اساتید پیشکسوت حوزه عکاسی و از پژوهشگران حوزه مسائل تاریخی و هنری مستندساز هنری»، از سالها تلاش، هنرنمایی و خدماتش در این عرصه ها قدردانی و تجلیل به عمل آوردند.
در ابتدای این دیدار سیداسماعیل حسینی از اساتید عرصه ادبیات و حوزه رسانه کردستان اظهار داشت: استاد محمدصدیق منقی حقی بر گردن همه کردستانی‌ها دارد چرا که وی انسانی فرهنگی و دلسوز هستند که سال‌ها برای اعتلای فرهنگ و هنر این خطه تلاش کرده‌اند.
حسینی افزود: وظیفه ما این است که خدمات و تلاش کاک صدیق را به اقشار مختلف مردم بیشتر معرفی کنیم و از تلاش‌های چندین دهه‌ای وی تقدیر نماییم.
وی ادامه داد: استاد منقی زندگی‌نامه بزرگترین خطاط کردستان ملاحسن حزین را گردآوری کرد و کتابی در خصوص این شخصیت بزرگ را پس از چهل سال تلاش تالیف نمود.
حسینی اظهار کرد: علاقه وی به فرهنگ و ادبیات در کنار هنر عکاسی موجب شده است وی جایگاه ویژه‌ای را در بین اصحاب فرهنگ و هنر کسب کند.
سرمایه های اجتماعی در حال فراموشی هستند
یحیی صمدی فعال فرهنگی و دبیر انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان استان کردستان هم در این مراسم اظهار داشت: این انجمن یک نهاد مستقل و مردمی بوده و وابسته به هیچ نهاد، جناح و گروهی نبوده و با تلاش دلسوزان عرصه فرهنگ و هنر به این جایگاه رسیده است.
وی افزود: همواره در این دو دهه فعالیت با حمایت و تلاش خود اهالی فرهنگ و هنر کوشیده‌ایم که با سرکشی از مفاخر هنری و فرهنگی از تلاش‌ها و خدمات چندین دهه‌ای آنها تجلیل و قدردانی کنیم.
صمدی ادامه داد: بزرگان عرصه فرهنگ و هنر سرمایه‌های اجتماعی ما هستند که متاسفانه این سرمایه‌ها در حال فراموشی هستند. این انجمن بر خود واجب می‌داند که در مسیر پاسداشت این بزرگواران همت گمارد.
ثبت آخرین لحظات تخریب خانه های قدیمی سنندج توسط استان منقی
مسعود مرادسلیمی از اساتید عرصه هنر عکاسی کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: استاد منقی در آتلیه خود بخشی از کارهایش را به معرفی جاذبه‌های طبیعی، گردشگری و تاریخی استان اختصاص داده بودند و همچنین آخرین لحظات تخریب بسیاری از خانه‌های قدیمی سنندج را برای ما و آیندگان ثبت کرده‌اند.
مرادسلیمی افزود: استاد منقی برای تمامی کارهایشان همواره بخشی از هزینه‌های روزانه و ماهانه خود را صرف کرده‌اند و جزو اولین افرادی بوده که در عرصه عکاسی سرمشق و الگوی من بوده است و مدیون راهنمایی‌های تخصصی وی هستم.
مرادسلیمی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: متاسفانه نیرو بالقوه هنرمندان به ویژه عکاسان مورد بی‌توجهی قرار گرفته است و اکنون حدود 100 نفر عکاس حرفه‌ای در استان داریم که هزاران تصویر از نقاط مختلف استان دارند و باید کتاب شود که باید برای تحقق این مهم نهادهای دولتی مرتبط و همچنین بخش خصوصی اقدام کنند.
هنرمندان کردستان بدون هیچ چشمداشتی در این عرصه هستند
جلال شریعتی رییس شورای اسلامی شهر سنندج و مدیر موسسه فرهنگی تروسکه ی سنه ی فرهنگی» هم در این مراسم گفت: تعالی و جایگاه ویژه فرهنگ و هنر کردستان ثمره تلاش‌های شبانه‌روزی ن و مردان هنرمند و فرهنگ دوستی بوده که بدون هیچ چشم داشتی در این عرصه همت گمارده‌اند.
شریعتی افزود: امیدواریم بتوانیم زمینه‌های لازم را برای معرفی خدمات و تلاش‌های بزرگان عرصه فرهنگ و هنر به اقشار مختلف مردم ایجاد کنیم.
وم تبدیل سرمایه های اجتماعی و فرهنگی به سرمایه های نمادین
غریب سجادی عضو شورای اسلامی شهر سنندج نیز در این مراسم اظهار کرد: نیروی انسانی و مبحث سرمایه اجتماعی زیربنای توسعه هر جامعه‌ای است و توسعه یافتگی هر جامعه‌ای در گرو توجه به سرمایه‌های فرهنگی و اجتماعی آن جامعه است.
او افزود: مشکل ما این است که سرمایه‌های فرهنگی و اجتماعی خود را نمی‌توانیم به سرمایه‌های نمادین تبدیل کنیم و همگی باید برای تحقق این مهم تلاش کنیم.
فضای امیدبخشی را باید گسترش داد
در پایان این نشست نیز استاد محمدصدیق منقی طی سخنانی اظهار کرد: تلاش‌های انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان استان کردستان را ارج می‌نهم و از هر نهاد و کسی که برای تکریم هنر و تعالی فرهنگ و ارزش های انسانی تلاش می کند باید او را ستو.د اما آنچه که اساتید و مهمانان بزرگوار در مورد بنده بیان داشتند در خور  و حق من نیست چرا که در چنین جایگاهی نیستم و فقط تلاش هایم برای ارتقاء فرهنگ و هنر این دیار و ارزش های انسانی و مردم فهیم آن بوده و وظیفه خود را انجام داده ام.
وی افزود: فضای امیدبخشی را باید گسترش دهیم چرا که همواره هنرمندان با کمبودهایی مواجه بوده و خواهند بود و هیچ کسی هم به دور از عیب و مشکل نیست که ضرورت دارد برای ترویج خوبی ها و ارزش ها و آرامش بخشی و شادی مردم و جامعه تلاشمان را مضاعف تر کنیم.
این استاد پیشکسوت عرصه عکاسی و پژوهشگر حوزه هنر، به مجموعه آثار ملاحسن حزین خوشنویس نامدار کردستانی اشاره کرد و گفت: تلاش‌های چهار دهه‌ای خویش در جمع‌آوری و معرفی آثار ایشان را به عنوان وظیفه‌ای فرهنگی بر خود واجب دانسته و بسیار خرسندم که این تلاش‌ها به ثمر نشست.
استاد منقی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: در طول این چهار دهه همواره ثمره پژوهش‌ها و تلاش‌های خود در خصوص مجموعه آثار ملاحسن حزین و دیگر حوزه های  طبیعت و گردشگری را به صورت رایگان در اختیار پژوهشگران قرار داده‌ام  و آن را به عنوان بخشی از ادای دین به فرهنگ، مردم و سرزمینم دانسته ام.
در پایان این دیدار توسط مؤسسه مردم نهاد تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان لوح سپاس همراه با هدیه ای به استاد محمدصدیق منقی تقدیم و مجسمه  مستوره اردلان به همسرش خانم "مرضیه فردوسی" اهداء شد تا همگامی و همراهی یک بانو با همسر هنرمندش نیز ارج نهاده شود و همچنین تابلوی هنری (خوشنویسی) اثر زنده استاد دکتر محمدصابر صابر از اساتید پیشکسوت و به نام خوشنویسی کردستان توسط آقای عبدالرحمن علوی به نمایندگی از این انجمن به استاد منقی هدیه شد تا از سالها تلاش و خدماتش در حوزه پژوهش هنر نیز بدین شیوه تقدیر شده باشد.

 

تجلیل از استاد صدیق منقی، فعال عرصه عکاسی و پژوهشگری هنر کردستان

دو پیشکسوت عرصه فرهنگ و ادب کردستان تجلیل شدند

مراسم تجلیل از "ناصر رحیمیان" حامی فرهنگ و ورزش کردستان برگزار شد

هنر ,استاد ,عرصه ,فرهنگ ,کردستان ,تجلیل ,فرهنگ و ,و هنر ,در این ,تجلیل از ,از مفاخر ,آخرین لحظات تخریب ,هنرمندان استان کردستان

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شهید روح الله شکوری