محل تبلیغات شما

http://kurdistan.isna.ir//Files/News/Image/13964/50386.jpg

علیرضا قاسمی‌فر، متخلص به زانا» توسط عده‌ای از هنرمندان و انجمن تجلیل از مفاخر استان کردستان تجلیل شد.

به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، انجمن تجلیل از مفاخر کردستان به همراه جمعی از هنرمندان استان، به پاس سال‌ها خدمت علیرضا قاسمی‌فر به فرهنگ و ادب استان کردستان، جمعه شب(9 تیر) در منزل وی گرد هم آمده و از وی تجلیل و قدردانی کردند.

در ابتدای این دیدار یحیی صمدی از اعضای انجمن تجلیل از مفاخر کردستان با بیان اینکه هنرمندان را تا زمانی که در قید حیات هستند باید دریابیم، اظهار کرد: با برگزاری چنین برنامه‌هایی می‌خواهیم به هنرمندانمان بگویم که آنها را از یاد نبرده‌ایم و همیشه قدردان آنها بوده و هستیم.

وی با اشاره به اینکه این انجمن بیش از 15 سال سابقه فعالیت دارد، افزود: فرهنگ زیربنای توسعه است و این انجمن نیز در پی تحقق این هدف بوده و در این راستا فعالیت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: انجمن تجلیل از مفاخر، انجمنی مردمی بوده و سعی کرده‌ایم تا جایی که می‌توانیم مشکلات هنرمندان را رسیدگی و حل کنیم.

در ادامه سلیمان الله مرادی از اعضای هیئت مدیره این انجمن به خدمات این شاعر بیجاری به عرصه ادبیات کُردی اشاره کرد و گفت: آوازه شعرهای این شاعر کُرد فراتر از استان کردستان رفته است و با آثار شناخته شده‌ای که دارند علاوه بر خدمت به شعر و ادبیات کُردی، به شناخت بیشتر لهجه گروسی نیز کمک کرده‌اند.

وی مناطق کردنشین را باغچه‌ای رنگین و متنوع از انواع گل‌ها وصف کرد و افزود: آنچه در مناطق کردنشین نادیده انگاشته می‌شود بی توجهی به فرهنگ منطقه‌ای است که با وجود انسان‌های بزرگی که در این مناطق در حال خدمت در این عرصه هستند باید این خلاء پر شود که یکی از افرادی که در این زمینه خدمت موثر داشته است، علیرضا قاسمی‌فر بوده است.

الله مرادی، گفت: فعالیت‌های انجمن تجلیل از مفاخر کردستان، راهی برای حمایت و پشتیبانی از مفاخر کردستان است تا بتوانند هنر خود را در زمینه‌های مختلف و در راستای خدمت به ادب و فرهنگ کُردی عرضه کنند.

شعر آیینه‌ای تمام قد از شعور بشر است

صابر میکائیلی از خوشنویسان نامدار کردستانی نیز در ادامه به بیان اهمیت و تاثیرگذاری شعر اشاره کرد و گفت: شعر آیینه‌ای تمام قد از شعور بشر است و اولین دروازه‌ای است که بر شعور بشر گشوده می‌شود و هنر به صورت واقعی در آن نمایان است.

وی علیرضا قاسمی فر را شاعری صاحب اندیشه و با جهان بینی متفاوت دانست که با اشعار گروسی خود خدمت شایانی به ادبیات کُردی و به ویژه لهجه گروسی کرده است.

فرهنگ اساس توسعه است و باید مورد توجه قرار گیرد

در ادامه مجید شاه ویسی عضو منتخب شورای شهر سنندج هم ارتقای فرهنگ را موجب ارتقا و اصلاح سایر ابعاد زندگی اجتماعی دانست و گفت: هنر موجب ارتقای روح و روح نیز موجب ارتقای جسم و ذهن انسان می‌شود که با جسم و ذهن مترقی می‌توان جامعه‌ای مترقی را به وجود آورد.

علیرضا قاسمی‌فر، نیز در این مراسم ضمن تقدیر از انجمن تجلیل از مفاخر کردستان، به بیان دیدگاه‌های خود در مورد لهجه گروسی پرداخت.

وی بر کُرد بودن بیجاری‌ها تاکید کرد و نسبت دادن این شهر به آذربایجان را ادعایی بی اساس دانست.

در ادامه این دیدار از علیرضا قاسمی‌فر» به پاس  سال‌ها خدمت به فرهنگ و ادبیات منطقه بیجار گروس در استان کردستان،  تجلیل شد.

همچنین در حاشیه این برنامه، از سلیمان الله مرادی» مدیر مسئول هفته نامه روژان و ویدا باغبانی» سردبیر خبرگزاری ایسنای کردستان به پاس ارتباط موثر با انجمن تجلیل از مفاخر و پوشش اخبار و برنامه‌های این انجمن قدردانی شد.

گذری کوتاه بر زندگی علیرضا قاسمی‌فر(زانا)

قاسمی‌فر متولد پاییز ۵۲ در شهرستان بیجاڕ گروس استان کردستان است، وی دارای مدرک لیسانس مطالعات اجتماعی و دانش آموخته ارشد علوم ی، فعال فرهنگی شاعر و نویسنده‌ای است که علاوه بر دبیری آموزش و پرورش دارای ۵ عنوان کتاب در زمینە ادبیات و جامعە شناسی ی(نخستین کتاب شعر کودک کوردی بالهجە گروسی ـ جویجگە مر پۆپەلار و نخستین مجموعە شعر کلاسیک کوردی گروسی با عنوان پاییز پڕە لە دویەت و خەیاڵ) است و داور نخستین جشنواره شعر کودک کوردی در سنندج نیز بوده است.

وی دارنده مقام اول جشنواره ادبی دانشجویان مراکز تربیت معلم کشور در سال ۷۳، مدیر مسئول ماهنامه ادبی تلخا دهه ۷۰ و برگزیده جایزه نقدی جشنواره کشوری ادبی مولوی کورد سنندج نیز بوده است.

این شاعر کردستانی در زمینه ادبیات با لهجه رسمی کوردی فعالیت داشته و به دلیل تلاش برای باز آفرینی هویت کوردی گروس سالها در هفته نامه سیروان با لهجه گروسی ستون نویسی کرده و دو مجموعه اول کوردی خود را با لهجه گروسی سروده و سومین کتاب کوردی او با نام (فریام که وه) با لهجه رسمی کوردی هم آماده چاپ است.

از آثار وی می‌توان به گاههای ساده، جستاری در جامعه مدنی، شناسنامه‌ام در برگ ریزان متولدم می‌شود، جویجگه مر پوپه لار، اییز پره له دویه‌ت و خه‌یال اشاره کرد.

تجلیل از استاد صدیق منقی، فعال عرصه عکاسی و پژوهشگری هنر کردستان

دو پیشکسوت عرصه فرهنگ و ادب کردستان تجلیل شدند

مراسم تجلیل از "ناصر رحیمیان" حامی فرهنگ و ورزش کردستان برگزار شد

تجلیل ,انجمن ,وی ,گروسی ,کوردی ,خدمت ,تجلیل از ,از مفاخر ,انجمن تجلیل ,است و ,در این

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دوست دار خدا