محل تبلیغات شما

گزارش از ویدا باغبانی سردبیر خبرگزاری ایسنای کردستان/ به همت انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان، طی مراسمی از سال‌ها فعالیت و خدمت دکتر اسعد اردلان، نویسنده، پژوهشگر تاریخ و حقوقدان کُرد تجلیل به‌ عمل آمد.

به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، توسط انجمن تجلیل از مفاخر کردستان و با همراهی جمع کثیری از هنرمندان، نویسندگان و فعالان فرهنگی و اجتماعی استان، چهارشنبه شب(9 تیر) با حضور در منزل دکتر اسعد اردلان، نویسنده، پژوهشگر تاریخ، استاد دانشگاه و حقوقدان کردستانی، از سال‌ها فعالیت و خدمت وی در زمینه‌های مختلف فرهنگی و ادبی تجلیل به عمل آمد.

در ابتدای این دیدار یحیی صمدی، فعال فرهنگی و از اعضای انجمن تجلیل از مفاخر کردستان طی سخنانی به روند شکل گیری و اهداف این انجمن پرداخت و اظهار کرد: بیش از 10 سال از فعالیت این انجمن مردمی می‌گذرد که فقط توسط ادیبان، هنرمندان و فعالان فرهنگی استان اداره می‌شود و وابستگی به هیچ حزب و گروهی ندارد.

وی افزود: در گذشته آنگونه که باید به هنرمندان ما بها داده نشده است که ما ضمن دیدار با این هنرمندان، قدردان سالها فعالیت و خدمت آنها در عرصه‌های مختلف فرهنگی و هنری هستیم.

صمدی خواستار تداوم اینگونه برنامه‌ها شد و ابراز امیدواری در آینده نیز برگزاری چنین مراسم‌هایی در استان برای احترام و قدردانی از هنرمندان استان گسترش یابد.

احمد نظیری، یکی از فعالان فرهنگی حاضر در این جمع نیز، تواضع و فروتنی دکتر اسعد اردلان را ستود و عنوان کرد: دکتر اردلان در زمینه نویسندگی و دیگر فعالیت‌های فرهنگی و هنری خدمات بسیار برجسته‌ای را انجام داده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان نیز عنوان کرد: استان کردستان در سطح جهان، هنرمندان بسیار برجسته‌ای را دارد که بخشی از میراث معنوی ما را تشکیل داده‌اند.

برگزاری کنگره سنندج شناسی در سال جاری

محسن علوی در ادامه از برگزاری کنگره سنندج شناسی در سال جاری در سنندج خبر داد و گفت: پذیرای نظرات و دیدگاه‌های صاحب نظران برای برگزاری هر چه بهتر این کنگره هستیم.

وی در پایان سخنان خود از اعضای شورای اسلامی شهر سنندج خواست که یکی از پارک‌های سطح شهر را به نام پارک مشاهیر نامگذاری کنند.

در ادامه مراسم محمدصابر صابر» از خوشنویسان برجسته استان، وفا اصلانی» نایب رئیس شورای شهر سنندج نیز سخنانی را در ارتباط با ویژگی‌های شخصیتی دکتر اسعد اردلان مطرح کردند و تکریم هنرمندان را در زمانی که در قید حیات هستند خواستار شدند.

سید اسماعیل حسینی، از دیگر ادبا و نویسندگان کُرد حاضر در این مراسم نیز، به خاندان سرشناس اردلان‌ اشاره کرد و گفت: اردلان‌ها همانند درختی هزار ریشه هستند که مفاخر و مشاهیر بسیاری را داشته‌اند.

وی بیان کرد: در یک مقطع زمانی به سنندج اردلان آباد» گفته‌اند که به واسطه حضور خاندان اردلان‌ها بوده است.

اسعد اردلان، طرفدار صلح، آزادی و انسانیت

حسینی در ادامه سخنان خود دکتر اسعد اردلان را فردی طرفدار صلح، آزادی و انسانیت عنوان کرد که در در زمینه ادبیات، حقوق، ت و حتی طنز نیز چیره دست است.

وی در پایان سخنان خود خواستار نامگذاری خیابان یا مرکزی علمی در سنندج به نام دکتر اسعد اردلان شد.

کلثوم عثمان پور و جمال آیین، نیز از دیگر ادیبان و فعالان فرهنگی حاضر در این مراسم بودند که چند قطعه شعر کوتاه را قرائت کردند.

اسعد فتاحی از دیگر اعضای شورای شهر سنندج نیز طی سخنانی عنوان کرد: در کمیسیون فرهنگی شورا موضوع ساماندهی تابلوهای سطح شهر را پیگیری کرده‌ایم که به تدریج ساماندهی این تابلوها را آغاز خواهیم کرد.

کُردها دارای فرهنگ و اصالتی چندین هزار ساله هستند

وی در ادامه سخنان خود ضمن انتقاد از وضعیت فرهنگی جامعه، به مقوله بحران هویت اشاره کرد و گفت: کُردها دارای فرهنگ و اصالتی چندین هزار ساله هستند و نباید تحت تاثیر فرهنگ غرب قرار گیرند.

در ادامه مراسم دکتر اسعد اردلان که میزبان این برنامه بود به ایراد سخنانی پرداخت و تصریح کرد: اگر یکبار دیگر از نو زندگی کنم همین مسیری را که تاکنون رفته‌ام انتخاب خواهم کرد.

وی افزود: همیشه جوانان را به دو مقوله علم و دانایی» و اقتصاد» توصیه کرده‌ام و در کنار آن نیز معتقدم که انسان باید کار فرهنگی را انجام دهد.

اردلان عنوان کرد: بسیار مفتخرم که شهر سنندج یک شهر فرهنگی است و بزرگان فرهنگی بسیاری را در دل خود جای داده است.

وی ضمن تاکید بر اینکه فرهنگ همیشه ماندگار خواهد بود، ادامه داد: سعی کنیم به وجه مثبت فرهنگ بپردازیم و همدیگر را در این مسیر کمک کنیم.

این فرهیخته کُرد به تالیف و چاپ دو کتاب طنز سرخ» و دیاسپورا» اشاره و بیان کرد: کتابی دیگر را نیز در دست تالیف دارم که امیدوارم تا پایان سال به چاپ برسد.

وی در پایان سخنان خود از همسرش دکتر گزانی» تقدیر کرد که همواره پشتیبان وی بوده است.

خوانندگی مهدی حجت السادات» و سعدالله نصیری»

خوانندگی مهدی حجت السادات» از هنرمندان پیشکسوتان کُرد و اجرای دو قطعه آهنگ و موسیقی کُردی توسط سعدالله نصیری» از جمله بخش‌های پایانی این آیین بود.

این مراسم با اهدای لوح تقدیر، لباس کُردی و تابلوی منقش به نقوش تاریخی به پایان رسید.

دکتر اسعد اردلان، اهل سنندج، نویسنده، پژوهشگر تاریخ، استاد دانشگاه و حقوقدان است که دارای دکترای حقوق بین الملل می‌باشد.

دکتر اردلان، یک دیپلمات کُرد است که سال‌های متمادی در دستگاه ت خارجی کشور به عنوان رییس مطالعات حقوقی و بین المللی وزارت خارجه به ایفای نقش پرداخته است. وی در محافل رسانه‌ای و ی به عنوان یک کارشناس در حقوق بین الملل شناخته می‌شود اما به دلیل تعلق خاطری که به پیگیری مسایل کُدها در خاورمیانه دارد تحقیقات و مطالعات بیشتری در این حوزه داشته است و در نشریات معتبر بین المللی و کشور از وی مقالات و یادداشت‌ها و گفتگوهای زیادی منتشر شده است.

تجلیل از استاد صدیق منقی، فعال عرصه عکاسی و پژوهشگری هنر کردستان

دو پیشکسوت عرصه فرهنگ و ادب کردستان تجلیل شدند

مراسم تجلیل از "ناصر رحیمیان" حامی فرهنگ و ورزش کردستان برگزار شد

فرهنگی ,وی ,دکتر ,اسعد ,سنندج ,نیز ,دکتر اسعد ,وی در ,اسعد اردلان ,عنوان کرد ,فرهنگی و ,برگزاری کنگره سنندج ,کنگره سنندج شناسی ,کُردها دارای فرهنگ ,تاریخ، استاد دانشگاه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کتاب، دوست بی صدا از دنیا چه خبر